Home > Nincs kategorizálva > Meenagh Miracle

Meenagh Miracle

February 21st, 2021

Micky Corr, az Ír Derby runner-up szuka, Meenagh Miracle ( http://greyhound-data.com/d?i=2383894 ) tulajdonosa-trénere válaszolt a kérdéseimre. Az Ír Derby második helyezésén kívül meg kell említeni legalább a Cesarewitch győzelmét és a St. Leger döntőben elért harmadik helyét is, hogy lássuk, milyen klasszis agár.

Mikor és hogyan kezdtél érdeklődni az agarak iránt?

Az első agaramat 14 évesen vettem, de az apámnak is voltak ekkoriban versenyzői időről időre. De ha éppen nem is volt agaram, teljesen odavoltam értük, állandóan csak a versenyeket néztem.

A családod is agarazik?

Igen, az egész családom. 6 gyermekem van, mindannyiukat érdekli az agárverseny, és közülük 4-en segítenek nekem komolyabban. Mind a 3 fiam nagyon élvezi az agarazást, míg az egyik lányom állatorvosnak tanul, így ő is nagyszerű segítség.

Melyik versenyzéssel kapcsolatos pillanat a legemlékezetesebb számodra?

Miracle Ír Derby futása előtt volt egy agarunk, Loughview Gem ( http://greyhound-data.com/d?i=1627215 ), aki megnyerte az Észak-Ír Derby-t Drumbo Parkban, de sajnos nem az én tréningezésemben, így Miracle eredménye számomra felülmúlja ezt.

Hogyan választottad ki Miracle-t az alomból? Hogyhogy 2 kölyköt vásároltál?

Miracle anyjának, Rios Girlnek ( http://greyhound-data.com/d?i=1817514 ) az első almából vásároltam egy kiskutyát, Blame the Game-et ( http://greyhound-data.com/d?i=2298448 ), akit mi edzettünk és később nagy összegért adtunk el. (Megj.: Dundalk és Limerick pálacsúcsokat futott 320 méteren, Rios Girl x Laughill Blake.) Ezután ebből a pénzből két kölyköt is vettem Rios Girl következ almából csak amiatt, mert Blame the Game is olyan gyors volt. A kölykök kiválasztásánal bemegyek a kifutójukba, és amelyik először odajön hozzám, azt választom. Ez a taktika úgy tűnik, eddig egész jól működik.

Meenagh Miracle angol agár - greyhound

Miracle remek versenyző, de milyen a mindennapokban?

Ő egy hihetetlenül nagyszerű agár. Ha nyugdíjba megy, biztosan a saját kanapénkon fog pihenni. Nagyon játékos, szereti a dédelgetést és elképesztően lusta, de mindent úgy csinál, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Mi a következő célod vele?

A következő célunk az Easter Cup a Shelbourne Parkban ( https://en.wikipedia.org/wiki/Easter_Cup_(greyhounds) ), ami február 20-án kezdődik. Miracle pihent a Limerickben tartott St. Leger döntő óta, ma volt a második sprintje azóta (meg.: január 29-én, vagyis ez kb. 2 hónap teljes pihentetést jelent), és tele van lelkesedéssel és elszántsággal.

Különbözik a „szokásos” versenyekre felkészítés attól, ahogyan egy több hetes versenysorozatra készültök?

Igen, valamennyire különbözik, a versenysorozatokra előzetesen egy intenzív tréningezéssel alapozunk, ezután már csak szinten tartjuk őket, hiszen a heti futásoktól elég fittek maradnak, egy kis sprinteléssel vagy úszással hét közben. A minden heti versenyekre csupán ezen az intenzív edzéssel készülünk, 2 verseny között pedig csak szinten tartó munkát végzünk velük.

Vannak tenyésztési terveid Miracle-lel?

Miracle még nem tüzelt eddig, az anyja sem kezdte el ezt 5 éves koráig. Ha most tüzelne, nem fedeztetnénk, de hosszú távú tervünk mindenképpen az, hogy fedeztessük majd egy olyan kannal, ami kicsit több early pace-t tud hozzátenni, valószínűleg Laughill Blake-kel, hiszen Miracle anyja nagyon gyors kölyköket hozott tőle.

Nincs kategorizálva