Home > Nincs kategorizálva > Graham Holland

Graham Holland

január 5th, 2021
Graham Holland ( Riverside Kennels ) válaszolt a csoporttagok kérdéseire.

Mivel toronymagasan ő nyerte a szavazást, ezért úgy gondoltam, hogy első körben a háromszoros Ír Derby-nyerő trénert próbálom kifaggatni a szavazásnál feltett kérdéseitek alapján. A képen Graham bal oldalon, felesége, Nicky pedig az első, térdelő/gugoló sorban középen látható.

Akik nem ismerik még annyira a nagy neveket, a wikipedia szócikk (angolul, de a Google translator segít): https://en.wikipedia.org/wiki/Graham_Holland illetve a Riverside kennels weboldala https://riversidekennels.ie/about-riverside-kennels/ Na és akkor a tulajdonképpeni kérdezz-felelek:

Graham Holland angol agár tréner

Mi alapján választ ki kölyköket egy alomból?

Amikor saját magam arra készülök, hogy kölyköt válasszak, akkor azt figyelem meg, hogy- milyen az attitűdük az életre- nyitottak, barátkozóak-e- sokat játszanak, futkároznak-e- barátságosak-eA saját szukámat, Riverside Honey-t két kölyök közül választhattam, akik nagyon hasonlítottak egymásra, ám Honey volt az, aki egyből barátkozni akart velem. 12 hetes korban választva az színtiszta szerencse, hogy később bajnokká válnak-e majd, a legfontosabb, hogy egészségesek legyenek.

Mit lát meg egy felnőtt, fiatal versenyzőben?

Egy versenyzőnél szintén azt szeretem látni, hogyjól néz ki (“jól egyben van”),elég jó méretű,jól futnak a sprintelőn,jól űznek,stb.Az igazán jó agarak alapvetően mindent már elsőre jól csinálnak. Jól kell, hogy bírják az utazást, jó kell, hogy legyen az étvágyuk, stb. stb.

Érdekesnek tartanám azt ha el mondanàk mikor mondják rá egy agárra hogy nem jó? Hogy lassú? Hogy nem lesz topp kutya?

Nagyon nagyon ritkának kellene lennie, hogy “feladjátok” egy agárnál, nem lehet mindegyikük bajnok, de mindig van helyük, vagy a graded versenyekben (alsóbb osztályokban), vagy ha még erre sem megfelelőek, mert pl. nem űznek, akkor egy szép kis kanapét mindig találunk nekik, hiszen remek kedvencek, ahogy – biztos vagyok benne – ti is jól tudjátok. Az újoncokat először trialekre visszük, némelyikük szinte egyből nagyon jó sebességre kapcsol, míg másoknak kicsit több idő kell ahhoz, hogy megérjenek. Mivel mi jobbára mások agarait tréningezzük, így folyamatosan értesítjük a gazdákat az agaruk fejlődéséről, és vele közösen hozunk döntéseket.

Minden versenyző agarának ugyanazt a tréninget ér táplálkozást alkalmazza, vagy személyre” szabott az edzés?

Minden agarunk ugyanazt a diétát kapja, legyen akár top Derby competition agár (competition dog = minőségi kategória, a legnívósabb versenysorozatokra eséllyel nevezhető agár, egyelőre nem jutott eszembe kifejező fordítás erre), vagy kisebb Open versenyek résztvevője, vagy graded (nem Open, hanem valamilyen alsóbb kategóriában futó) agár, sőt, még a nyugdíjas, bent lakó agaraink is ugyanazt az eledelt eszik.

A versenyek közt hogy alakul a tréning, amikor már versenyformában van, hogy időzíti a legjobb formát egy bizonyos versenyre?

Egy versenysorozat elején fittnek kell lenniük, de nem túlversenyeztetettnek, így futásról futásra fejlődni fognak. Nagyon nagy kérés egy agártól az, hogy egyik versenysorozatról a másikra ugorjon, mi szeretjük pihentetni őket, hiszen nem gépek, tehát csak így tarthatjátok őket fitten, épen és egészségesen, és így a szerencsére is számíthattok – a legfontosabb, hogy épségben hazajöjjenek, hogy később ismét versenyezhessenek.

Nincs kategorizálva